Vårt musikutbud

 • Coste Apetrea Rythm´n Blues

  Telefon: 070-7171257
  Epost: peter.l.eyre@icloud.com

  Blues, Rock´n Roll, Funk & Acoustic Guitars

  Coste Apetrea – elgitarr/akustisk gitarr/elbas/sång.
  Max Åhman – elgitarr/akustisk gitarr/elbas.
  Peter Eyre – trummor.

  Trion framför en gränsöverskridande blandning av blues, rock´n roll och funk där egna kompositioner samverkar med etablerade bluesklassiker. I gruppens finstämda akustiska inslag möter Django Reinhart´s musiktradition Coste´s och Max´s virtuosa gitarrspel.

  Coste Apetrea är en legendarisk gitarrist och producent inom rock, jazz, prog och blues. Med sina rötter i 70-talets musikrörelse har han haft framgångar med bl. a. ”Samla mammas manna” och ”Jukka Tollonen band”.
  Han har genom åren producerat ett flertal soloskivor som sträcker sig från akustisk gitarrvirtuous musik till blues, pop och progressive rock. Hans musik är spridd över världen och till betydande del i USA och Japan.
  Bland yngre (och äldre) gitarrister har han kultstatus. Coste har vidare komponerat och producerat film och TV-musik med stor musikalisk bredd. Exempel är fotografen Lennart Nilsson dokumentärfilmer samt tv-klassikern ”Björnes magasin”. Detta i samarbete med legendariske musikern och producenten Anders Henkan Henriksson.
  Som musikproducent sammanställde Coste år 2014 cd-boxen ”Progglådan”, ett mamutverk innehållande 40 cd och som utgör ett unikt musikaliskt tidsdokument av musikrörelsen i Sverige under 1970-talet.
  Coste Apetrea är väl dokumenterad på Wikipedia där mer info finns att tillgå.

  Max Åhman, även han välrenomerad gitarrist, arbetar parallellt med worldmusic gruppen ”Mynta” samt frilansar. Pedagogiskt verksam.

  Peter Eyre, väletablerad musiker inom pop, jazz och blues.
  Trummis med Mikael Rickfors, Robert Wells, Rhapsody in Rock, Stefan Nilsson med flera. Pedagogiskt verksam samt författare av studielitteratur för trummor.

  Trion har under åren haft samarbeten med bland andra Mikael Rickfors, Mats Ronnander, Roffe Wikström, Maritza Horn,
  Suranjana Gosh (tabla).

  För kontakt, bokning, info & musik besök hemsidan: www.coste.se

  På hörseende…
  Coste, Max, Peter

  Läs mer

  Media

 • Lee Gotvik

  Telefon: 0730-57 32 20
  Epost: info@leegotvik.se

  Singer & Songwriter

  Lee Gotvik, som är född och uppvuxen och ännu bosatt på ön, är ett riktigt energiknippe. Det är inte alla som kan kombinera låtskrivandet, alla spelningar, all tid i studion samtidigt som hon har ett heltidsjobb vid sidan av och ett stort socialt kontaktnät. Hon har tusen järn i elden på samma gång! Hon säger själv att det är positivt. ”Jag skulle aldrig klara av att inte ha någonting att göra, då kryper det i kroppen! Att hela tiden ha något att göra är mitt sätt att hålla hjärnan i trim”.

  Lee har skrivit musik sedan hon var 12 år gammal. Hon har vunnit Tiljans talanger, varit med i Idol, vunnit en stor musiktävling nere i Italien, samt varit med i Svensktoppen Nästa ett flertal gånger. Hennes fritid består ofta av livespelningar i olika konstellationer tillsammans med Gotlands musikelit.

  När hon inte skriver låtar och sjunger så är det egentid på schemat. ”Älskar att packa en väska, sätta mig i bilen och åka iväg på roadtrip till ngt mysigt ställe och bara va” Ofta åker hon till sin sommarstuga i Lickershamn. ”Utan täckning med omvärlden så finner man ett annat typ av lugn, hittar ny energi”. Hon har även ett annat favoritställe, Berså, en liten butik ute i Tofta där man kan ta en kopp kaffe och njuta av alla vackra inredningsdetaljer. För det där med inredning är en hobby på sidan av. ”Skulle jag inte göra det jag gjorde idag så skulle jag mer än gärna åka runt och inreda i folks stugor och hus, hur kul skulle inte det vara?!”

  Lee har precis släppt en ny digital EP som hon spelat in tillsammans med musikvännen Anton Engdahl och i höst släpps en ny singel som hon gjort tillsammans med Tobias Fröberg som nu rullar på alla tvapparater runt om i Norden. Att Lee alltid kommer att ha musiken i blodet är det ingen tvekan om.

  Läs mer

  Media

 • Dungner Kvintett

  Telefon: 076-059 15 11
  Epost: dungner@gmail.com

  Jazz och musik efter förfrågan

  Oliver Hammarsten – kontrabas
  Jakob Dungner – trumpet
  Jacob Larsson – trummor
  Andreas Bokros – gitarr
  Maria Löwenham – sång

  Repertoaren utgår ifrån jazz men vid förfrågan spelas all typ av musik. Det får ensemblen att passa in vid flera olika tillfällen såsom mingel, invigningar, konferens, konsertsammanhang, mässor och fest.

  Medlemmarna i ensemblen har vid flera tillfällen agerat förband till en mängd etablerade jazzartister. t.ex. Fredrik Kronkvist och Jason Marsalis.

  Läs mer

  Media

 • Gunnar Järeld

  En välkänd personlighet på ön som singer/songwriter och även frontperson i bandet Safari. Släppt ett antal skivor genom åren och syns i olika sammanhang hela tiden både som artist och musiker.

  Läs mer

  Media

 • Isabella Malmqvist

  Epost: isabellamalmqvist@hotmail.com

  Singer/songwriter, Soul/R&B/Jazz

  Isabellas passion för musik började med intresset för sång. Hon började sjunga väldigt tidigt och har alltid lyssnat väldigt mycket på musik.

  Hon tar sig an alla möjliga spelningar och är även intresserad av att samarbeta i olika projekt. Sjunga, skriva och skapa musik är hennes starka sidor. Hennes stil är Soul/R&B/Jazz.

  Läs mer

  Media

 • King Kong

  Telefon: 070-037 19 63
  Epost: erik.torner.musik@gmail.com

  Blues & Soul

  Musikkollektiv med Erik Törner i spetsen, som musikorganisatör. Spelar som husband på Nunnan och även i massor utav andra sammanhang. Medlemmar är bla. Albin Linder, Jesse Jonsson, Markus Johansson mfl. Inriktade på blues/soul men kan spela vad som önskas.

  Läs mer

  Media

 • Ekstrand Trio

  Telefon: 0708-90 56 28
  Epost: ekhund@live.se

  Rock & Blues

  Trion spelar Göran Ekstrands orginallåtar, Americana-tolkningar med svenska texter av Göran, och svenska visor i egna, ibland vedervördiga, tolkningar. Allt ifrån deltablues till svensk sjömansvals.

  Musikerna är:  Jimmy Olsson, bas, Lars ”Lim” Moberg, git & sång, och Göran ”Hunden” Ekstrand, sång & git.

  Vi erbjuder, om det behövs, en totallösning med högkvalitativt PA för de flesta typer av lokaler samt scenljus och tekniker. Ett paket som är både kostnadseffektivt och bekymmersfritt för arrangören.

  Läs mer

  Media

 • Sophie Malmros

  Epost: sophietmalmros@gmail.com

  Klassiskt, Jazz, Visa & Pop

  Sophie Malmros sjunger klassiskt, jazz, visa och pop.
  Hon framträder på dop, bröllop, begravningar samt ger konserter i olika konstellationer.

  Klassiskt: Allt från renässans till moderna kompositörer.

  Jazz: Tidig jazz och jazzstandards.

  Visa: Sånger från alla tider.

  Pop: Ballader och covers.

  Utöver sånguppdragen är Sophie också verksam som kompositör och låtskrivare.

  Läs mer

  Media

 • Clara Klingenström

  Telefon: 0707-83 13 89
  Epost: clara.klingenstrom@hotmail.com

  Singer/songwriter

  Clara Klingenström är en 19-årig singer/songwriter från Gotland. Clara har komponerat musik sedan tidig ålder och har fått en hel del priser och utmärkelser för sin musik. Hon har bland annat vunnit P4’s Svensktoppen nästa, Musik Direkt samt mottagit stipendium från STIM.

  Musiken är både på svenska och engelska med inslag av folk/rock. Texterna i musiken beskrivs ofta som mycket poetiska. Med en stark röst, gitarr, munspel eller piano framför Clara Klingenström sin musik.

  Läs mer

  Media

 • Holger Gross

  Telefon: 0708-44 55 89
  Epost: holger.gross@telia.com

  Traditionell jazz

  Med banjo och rhythm guitar som huvudinstrument har Holger sedan tonåren haft ett stort intresse för traditionell jazz. Det började i slutet på 50-talet då skiffle och engelsk revival-jazz blev populärt. Starten som musikant började år 1958 i ett skiffle-band som bl a spelade på Nalen.

  Mellan åren 1961 och 1988 spelade han banjo och gitarr i Jazz Doctors, som var ett av de populäraste skolbanden i Stockholm. Under 60-talets första hälft var dixielandmusiken mycket populär bland skolungdomar.

  Det var skoldanser överallt med dixielandband, Gazell Club i Gamla stan och Nalen var mycket populära tillhåll för dixiefrälsta. Holger hade den stora äran att få spela på Nalen med Rolf Carvenius i Harlem varje söndag i fem år (1961 – 1965).

   

  Under åren som musikant har han haft den stora glädjen att få spela med många kända svenska och internationella musiker, t ex Arne Domnérus, Rune Gustafsson, Roffe Ericsson, Thore Swanerud, Julius Jacobsen, Georg Vernon, Ulf Johansson, Jan Allan, Acker Bilk, Albert Nicholas, Kenny Davern, Wild Bill Davison, Monty Sunshine, Ken Colyer, Tom Pletcher, Dan Barrett, Tom Baker, Bob Barnard, Papa Bue och Irakli, för att nämna några.

  Favoriterna på banjo är Johnny St. Cyr, Eddie Condon och Roy James och på gitarr Django Reinhardt och Marty Grosz.

  Den orkester som Holger spelar mest med idag är The Classic Jazz Quartet, som består av den lovande saxofonisten Klas Lindquist, trombonisten Jens Lindgren, kontrabasisten Göran Lind och Holger Gross på rhythm guitar. I våras t.ex. var de huvudattraktionen i en fullsatt Berwaldhallen tillsammans med den fantastiska sångerskan Isabella Lundgren samt Duke Heitger, en mycket skicklig trumpetare från New Orleans. Det var en manifestation för att hedra minnet av Arne Domnerus, Bengt Hallberg och Rune Öfverman.

  Han har varit medlem i Hamra Kapell sedan 1997 men har nu tagit en paus från det. Göran Ringbom och Holger spelar emellertid gärna banjo-duo. De hade en banjoafton på Fiket i Burgsvik förra sommaren tillsammans med Josef Karnebäck (kontrabas). Succé! De kommer nog att göra om det.

  Holger spelar även med Stockholm Blue Swing, som i höstas gjorde en bejublad turné på Franska Rivieran. Han spelar också med Gunnar Lidbergs Hotkvartett, Crazy Rhythm och sommartid på Gotland spelar Holger med sommarkvartetten Gotland Hot Får.

  Holger spelar gärna på fester, invigningar och mässor. Holger arangerar även årligen Storsudrets Jazzdagar på Gotland. Mer info om den här: Storsudrets Jazzdagar

  Läs mer

  Media

 • Singer & Songwriter

  Zai Baba (Simon Jakobsson), singer/songwriter från Gotland, Visby. Han släppte en akustisk EP och har även nyligen släppt ett album tillsammans med sitt band ”Zai Baba & The Sun”. Albumet heter ”Lighten Up” och innehåller 14 spår i genren rock/pop.

  Zai Baba är huvudsakligen musiker med gitarr som huvudinstrument, men är även producent. Han har spelat in och producerat akter (studio samt live), samt mixat allt det egna materialet.

  Läs mer

  Media

 • Lazy Afternoon

  Telefon: 0720-77 82 31
  Epost: info@lazyafternoonmusic.com

  Country / Americana

  Livsbejakande country kryddat med tex-mex, cajun och rock.

  Lazy Afternoon är Gotlandsbandet som levererar svängig Americana, en gryta med influenser från country, cajun, tex-mex, rock och irländsk folkmusik. En live-upplevelse som bjuder på lika delar musikaliskt hantverk och spelglädje, en musik omöjligt att sitta still till.

  Soundet skapas bl a av en ovanlig instrumentering med bl. a. durspel och irländsk bouzouki i förgrunden. Addera en bandledare som gärna blandar genrer för att hitta det bästa ”groovet”, och du har ringat in den genuina kvalitet som kännetecknar Lazy Afternoon.

  Bo Ahlbertz – lead, bouzouki (irländsk) & gitarr (akustisk)
  Jörgen Ahlqvist – durspel (treradiga)
  André Kristiansson – gitarrer & kör
  Stefan Magnusson – bas (el) & kör
  Mattias Svensson – trummor

  Influenser: Texas Tornados, The Band, Little Feat, Ronnie Lane

  Utgivning hittills: Singlarna ”Any Road” och ”As Time is Passing” (2015, Artache).

  Läs mer

  Media

 • Bogart Steals

  Manager: Ulf Lindsten
  Telefon: 0733117289
  Epost: bogart@partycovers.se

  Partycoverband

  Ett partycoverband från Nynäshamn som spelar på allt ifrån privata fester till krogar. Spelar gärna på Gotland under sommaren.

  Läs mer

  Media